Smarta dörrar och fönster från NorDan

Hela ditt hem håller på att bli smart, och med smarta dörrar och fönster från NorDan kan du ta del av den spännande utvecklingen.

Teknologi får en större och större roll i våra liv. Många av oss är online dygnet runt, och det spelar inte längre någon roll om det är smartphones, läsplatta eller bärbara datorer som vi använder. Men även om vi fyller våra hem med högteknologi, har inte byggnaderna i sig själva varit speciellt tekniska – förrän nu. Med smarta dörrar och fönster från NorDan är det här på väg att förändras.

 

Smarta dörrar och fönster
Med lång tradition av innovation har NorDan utvecklat ett helt nytt koncept för fönster och ytterdörrar. Materialen är fortsatt i trä och glas, och huvuduppgiften är också den samma. Men ny teknologi gör att exempelvis din smartphone kan "prata" med ytterdörren och fönstren i huset. Det ger helt nya möjligheter för säkerhet, energibesparingar och tillgänglighet. Vi kallar det smarta dörrar och fönster.


Små brickor i ett stort spel
Smarta enheter är i sig själv inte något nytt. I flera år har det funnits styrsystem för smarta hus, men de allra flesta har antingen varit eftermonerade eller baserade på egna standardlösningar. NorDan samarbetar med Lyse och Smartly om produktserien med smarta dörrar och fönster. Det betyder att strömbrytaren, alarmsystemet och värmepumpen alla pratar med varandra och med din smartphone. Var för sig gör de inte så mycket, men kopplat till en intelligent central spelar de en viktig roll i spelet om framtidens hem.

Information och kontroll
Du är bortrest och det ringer på dörren. Normalt sett skulle du inte fått veta något om besöket över huvud taget, men med en smart dörr från NorDan känner du att det vibrerar i din ficka. Din mobiltelefon har ett samtal från ditt hus och du svarar, det du får i din telefon är en videoupptagning av den som står utanför din dörr. Tvåvägskommunikation gör att ni båda kan prata med varandra, innan ni enas om att ta besöket en annan gång. Senare på kvällen har du bestämt med grannen att de ska vattna dina blommor. Du lägger in en engångskod, och får ett vänligt pling när dörren har registrerat att koden har slagits in i din dörr. Men även om det smarta hemmet ger dig både mer information och ökad kontroll, så ger det också något ännu viktigare. Det ger dig smart information, och det ger dig vetskapen om att du själv kan få veta vad som sker i ditt hus när du själv önskar det.

 

Kommer till sommaren
Nordan Smartly Enabled ytterdörrar är NorDans första smart-produkt som kommer ut på marknaden. Under 2015 levereras de första ytterdörrarna med integrerad smartteknologi. Parallellt jobbar vi med att tillföra smart teknologi i våra övriga produkter, och det är en sak som är säker, smart och NorDan hör ihop.

Välkommen hem!

 

Läs mer på vår norska kampanjsida om Smart