NorDan fönster serier
NTech

NTech är ett välutvecklat fönsterkoncept som täcker mycket av marknadens behov. Fönstret har många stora möjligheter till anpassning och rekommenderas därför till både objekt och villor.

I NTech-serien har vi lagt ett stort fokus på starka beslag och tåliga detaljer samtidigt som produkten är väl isolerat.

NorDan NTech Passiv fönster uppfyller Nordens officiella miljömärkning Svanens krav för fönster och är Norges första svanmärkta fönster. Svanmärkta fönster har hög värmeisolerande förmåga. Därför går det åt betydligt mindre energi till att värma upp huset, vilket minskar koldioxid-utsläppen.Kvillsfors

Kvillsfors specialitet har sedan 1925 varit objekttillverkade aluminiumbeklädda träfönster. Så är det fortfarande.

Kvillsfors sortiment ingår sedan 2011 i NorDan. Här finner du kunnande och produktkvalitet av högsta klass. När vi levererar våra fönster känner vi ett enormt ansvar. Dels att matcha alla de duktiga arkitekter och byggföretag som skapar för framtiden. Dels att med god design och kvalitet. Miljötänkande och rätt dimensionering i fråga om brand, buller, U-värden och säkerhet är A och O vid byggnation. Vi vill med vår kunskap och erfarenhet bidra till att både byggare och användare blir nöjda.

Kvillsforsfönster objektfönster tillverkas av aluminium och trä. Aluminum är hårt och tåligt, den sidan vänder vi utåt mot väder och vind. Trä är mjukt, varmt och ombonat. Den sidan vänder vi inåt mot människor och innemiljö.Tanum och Kultur

Denna serie innefattar ett svenskt och rejält trä- eller trä/aluminiumfönster. Det har en klassisk form, alla moderna funktioner och tillverkas speciellt för privatmarknaden och husindustrin.

Isolerglaskassett med tre skikt och energibeläggning är standard. Mellan glasen använder vi argongas, som isolerar bättre än vanlig luft. Istället för en traditionell metallist mellan glasen använder vi varmkant, som effektivt skiljer kyla och värme åt. Genom att välja rundad eller vinklad profil, postar, spröjs och färger får du ditt personliga fönster.

Vårt standardsortiment är dessutom mycket generöst då det gäller bredder och höjder.

Läs mer om Tanum och Kultur» 

  NTech Kvillsfors Tanum Kultur
Säljkanaler        
Objekt
Husindustri -
Återförsäljare - -
Konstruktion        
Innåtgående -
Innåtgående passiv - - -
Utåtgående -
Kopplat - - -
Material        
Trä/aluminium -
Trä -
Egenskaper      
U-värde standard 0,9 W/m2K 1,0 W/m2K 1,0 W/m2K 1,3 W/m2K
Karmdjup trä 105 mm - 105 mm 105 mm
Karmdjup trä/aluminium 113 mm 115 mm 115 mm -
Tillval        
Mellanglaspersien - - -
Ljudreduktion, max Rw 44 dB Rw 49 dB Rw 42 dB Rw 32 dB
Brand B60 (EI60) 1 - - -
Brand EI30 -
Säkerhet EN1627 - - -
Solskyddsglas
Passiv fönster Ja, ner till U=0,6 Wm2K Ja, ner till U=0,8 Wm2K - -
Passiv fönstedörr Ja, ner till U=0,8 Wm2K - - -
Passiv skjutdörr Ja, ner till U=0,8 Wm2K - - -
Milöcertifieringar        
Svanenmärkt - - -
BASTA - -
Andra certifieringar        
CE
P-märke -
ISO 9001
ISO 14001

 


1(Endast vid fast fönster)