En NorDan Ytterdörr är tät - på alla sätt

Oljud kan vara mycket irriterande. Att kunna reducera ljudnivån mellan ute och inne kan vara avgörande för
trivsel och välmående. Behovet för ytterdörrar med höga krav på ljudreduktion blir därför vanligare.  

Ytterdörrar med extremt bra ljudvärde
NorDan Ytterdörrar kan levereras med följande ljudklasser: Rw 38dB, Rw 40dB og Rw 43dB. Välj vattenavstötande HDF eller nyheten kompaktlaminat, målad i valfri färg, monterad med sparkskydd eller andra smarta tillval. Alla NorDan Ytterdörrar produceras med dubbla stålplåtar och är tätade mellan karm och dörrblad med tätningslist av silikon och extra klimatpackning, detta gäller också alla våra ljuddörrar. I tillägg har vi en tredje tätningslist på dörrarna med ljudklass Rw 40dB och Rw 43dB.


Den extra klimatpackningen på alla våra dörrar gör att vi med stolthet kan säga att vi producerar Skandinaviens tätaste dörrar. Detta visar de senaste testerna som utförts på SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

  • Högsta klassen – E900, För vattentäthet enligt EN 12208, innebär att dörren, helt utan avskärmning i överkant, klarar 900 Pascal med vind och vattentryck utan att den läcker. 900 Pascal motsvarar en vindhastighet på ca. 36 meter/s eller 130 km/h.
  • För ljuftläckage mellan karm och dörrblad, enligt EN 12207, har också testresultaten visat att dörren uppfyller den högsta klassen, klass 4 med tryck på 600 Pascal.
  • NorDan Ytterdörr har också klarat ett stormsäkerhetstest på 1800 Pascal.

Tätheten mellan dörrblad och karm är viktig när man provtryckder för att se (mäta) luftläckaget i hus. NorDan Ytterdörr bidrar till ett bättre testresultat.


« Gå tillbaka